Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Sanski Most, sinoć je u prostorijama stranke održao redovnu 18. sjednicu.

U okviru tačke dnevnog reda o aktualnoj političkoj situaciji, poslanik u Skupštini US – kantona Sanel Mahić, prisutne je upoznao sa činjenicom potpune političke stabilizacije na US – kantona. „Donešen je budžet za 2018 godinu, osigurana je redovnost svih isplata iz budžeta, a činjenica da u ovoj godini nije predviđeno nikakvo kratkoročno zaduženje, najbolje svjedoči ukupnu stabilizaciju prilika na US – kantonu. Mahić je u svome obraćanju istakao stabilnost skupštinske većine koja će u ovoj godini omogućiti i značajan broj investicija u svim općinama kantona…

Načelnik općine Faris Hasanbegović je u svome kratkom izvještaju članovima Izvršnog odbora predočio činjenicu da je u prva tri mjeseca u budžetu općine prikupljeno oko 2,5 miliona KM, što je puno više nego u prvom tromjesečju prošle godine. To je općini Sanski Most omogućilo da sve projekte koje su kandidirali naši građani iz mjesnih zajednica budu i realizirani. Načelnik Hasanbegović je posebno istakao MEG – program koji se realizira u mjesnim zajednicama a riječ je ukupno o 350 000 KM.

Kamber je u svome zaključnom izlaganju o aktualnoj političkoj situaciji istaknuo pozitivnu činjenicu da su se četiri parlamentarne stranke u BiH: SDA, SDP, DF i SBB jasno opredijelile za zajedničku platformu u procesu pregovora oko Izbornog zakona. Ono što je sigurno SDA nikada neće pristati na bilo kakve razgovore koji bi vodili ka stvaranju novih teritorijalnih jedinica sa nacionalnim predznakon, istakao je Kamber.