Sinoć je u mjesnoj zajednici Stijena održano predstavljanje kandidata Stranke demokratske akcije za sve nivoe vlasti. Sa skupa odaslana je jasna poruka da se Krajine ne treba sjećati samo od izbora do izbora.
 „SDA je za Unsko-sanski kanton radila kontinuirano preko institucija. Zahvaljujući nama nakon 26 godina u Krajinu je opet stigao voz. Zahvaljujući nama imamo uredne ceste. Zahvaljujući nama imamo sredstva za poljoprivrednike. Naši uspjesi očito nekima smetaju, jer uporno pokušavaju da sebi pripišu barem dio njih. Nećemo raspravljati oko zasluga, građani znaju koliko su puta na naš kanton dolazili Bakir Izetbegović i Fadil Novalić a znaju ko je ovdje počeo dolaziti tek pred izbore“, rekao je predsjednik GO Cazin i nosilac liste za Skupštinu USK, Almin Handanagić.
Premijer USK Husein Rošić govorio je o projektima koje je Vlada USK realizovala na području Stijene. „Cazin je sa kantonalnog nivoa dobio ubijedljivo najviše sredstava od svih općina USK. Realizujemo naša obećanja, i to uprkos brojnim opstrukcijama lokalnih vlasti. 600 hiljada za odvodnju i asfaltiranje centra Stijene je na čekanju zbog nedostatka urbanističkog plana. Koči se i 60 hiljada za put u Memićima. Očito u Cazinu ništa ne može bez politike, a „dobro građana“ je pojedincima samo retorička figura“, zaključio je Rošić.