Gradski Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Cazin na 19.sjednici je razmatrao pripreme i organizaciju Javne tribine u okviru obilježavanja 29. godišnjice osnivanja SDA Cazin. Tribina će se održati 06.07. (subota) s početkom u 19:30  u Kuturnom centru Cazin.
 Gost tribine je gospođa Sebija Izetbegović na temu ZNANJE JE NAŠA SNAGA!
Ovom prilikom pozivamo članove i simpatizere SDA i sve građane grada Cazina da prisustvuju ovom događaju. Izvršni odbor se također posvetio i analizi 19. sjednice Gradskog vijeća Cazin.
Evidentno je bahato ponašanje predsjedavajućeg vijeća koji namjerno derogira značaj i ulogu vijeća kao zakonodavnog organa vlasti od samog početka ovog mandata. Stava smo da su pojedini izvještaji javnih preduzeća  frizirani i prikrivaju stvarne probleme u tim preduzećima, posebno JKP Vodovod.

Budžetska rezerva se i dalje troši mimo zakona na način pridobijanja političkih poena vladajuće stranke na prostoru drugih općina i gradova iz budžeta Cazina. Zadužen je klub Vijećnika SDA Cazin da napravi analizu i uputi nadležnim institucijama sve nezakonite radnje i poslovanja u domenu nadležnosti Gradskog vijeća Cazin.